Джани Версаче е геният, който завинаги промени света на модата. Дарбата

...
Джани Версаче е геният, който завинаги промени света на модата. Дарбата
Коментари Харесай

Тук и сега. Абсолютната екстравагантност ~ Джани ВЕРСАЧЕ

Джани Версаче е геният, който вечно промени света на модата. Дарбата му да улавя настроенията на времето, божественото му умеене да сортира и съчетава цветовете, обожанието му към човешкото тяло и всичко, което може да го украси, го трансформират в един от най-успешните моделиери и основател на една от най-големите фамилни фешън империи, дружно с брат си Санто и сестра си Донатела. През 1978 година показва първата си дамска сбирка в музея Pallazo della Permanente в Милано. Творенията му са въодушевени от древноримското и древногръцкото изкуство, Анди Уорхол и модерното нереално изкуство. Шедьоврите му се отличават с богатата си колористика, от която ясно проличава невероятната му цветова фикция. Наричат го „ постфройдист “, тъй като е прям поддръжник на еротиката, защото счита, че тя показва личността не по-слабо от интелекта.

  

Версаче е основателят на феномена от 90-те години на предишния век топмодел - Синди Кроуфърд, Линда Еванджелиста, Наоми Кембъл и Кейт Мос са единствено част от имената на супермоделите, които той трансфораха в икони, самостоятелни ниши в стилната промишленост. Съчетанието от харизматичност, съвършена визия и неповторим жанр на обличане ги трансформира в звезди, сходно на Холивудските. Той заплаща на хубавиците 50 000 $ на шоу, качва ги на частни самолети и ги настанява в петзвездни хотели. По този метод показва отношението си към естетиката и предизвикателното женско тяло, на което залага в сбирките си и основава чувството у всяка жена, която избира марката Версаче за уникалност и искра.
Холивуд пада в краката му и му се кланя като на провидение - от продуцентите до актрисите. Прекрасно разбирайки силата на аления килим, той ловко се възползва от това, като събира тълпи от звезди на своите ревюта и по този метод ги употребява, с цел да популяризират марката му.
Съчетанието на чудатост и жанр, чувството за младост и независимост трансформират Версаче в обичан моделиер и на звездите на международната попсцена като Мадона, Елтън Джон, Шер, Майкъл Джексън и доста други, а даже на и монархическите особи като принцеса Даяна и принц Едуард.
През 1997 година звездният му път завършва при трагични условия - убит е на върха на славата си, пред жилището си.  Елтън Джон му посвещава албума си " The Big Picture ", а през юли 2007 година бива показан особено написан за дизайнера балет " Thanks Gianni, With Love " в La Scala, Милано.

Моят закон е да не спориш с вятъра, той знае накъде да духа, ние стилистите сме единствено длъжни да определим тъкмо неговото направление.

Не се увличай по трендовете. Не позволявай на модата да те има, а самичък реши кой искаш да бъдеш, какво искаш да изразиш с метода, по който се обличаш, и по който живееш.

В шивалнята на майка ми се научих на техника, на качество и традиция. Успях да се възползвам добре от това “наследство ”.

Имам прелестни взаимоотношения с парите. Използвам ги, с цел да си купя независимост.

Границите сред съблазнителността и вулгарността се трансформират с голяма скорост!

Мисля, че е отговорност на дизайнера, да се пробва да разрушава правила и бариери.

В предишното хората са се раждали аристократи. Сега аристократизмът идва от това, което правиш.

Дрехата на човек, както и неговата душа е единствена и неповторима, а дамата е почтен ангел, а не плод за греховна разтуха.

Модата постоянно първа отразява всички промени в обществото. Тя гледа в бъдещето, постоянно търси нещо ново.

Времето лети бързо, и ние сме единствено историци, които желаят да блеснат допустимо по-ярко, преди да угаснат от вятъра, а дрехата е този искра.

Модата не стои на едно място, само че дрехата постоянно остава неизменима!

  

Миналото ме интересува единствено, доколкото е път към бъдещето.

Горгона Медуза е синтез на хубостта и простотата, която в директен смисъл сковава и дори хипнотизира.

Аз съм малко като Марко Поло – разтъпквам се в близост и разбърквам култури.

Дори на Микеланджело са платили за Сикстинската шапка. На артистите, които споделят, че работят единствено в името на изкуството, ще кажа: Осъзнайте се!

Вдъхновяват ме дамите - приятелки, неприятелки, млади, остарели, духовити, капризни, завладяни, заядливи, интелигентни, съществени, искрометни или войнствени, само че в никакъв случай скучни.

Жените през днешния ден са доста по-уверени. Няма потребност да подражават на метода, по който мъжете се обличат.

Боиш ли се от цветовете, се боиш от живота, който ни заобикаля със своите изненади и със своите странности. Цветовете развеселяват оня, който ги носи, и оня, който ги гледа.

Шик ли? Това е една от най-грозните думи в речника. Използва се от тези, които ги е боязън да бъдат себе си. Които не се осмеляват.

Снимки ~ (заглавна) Gianni Versace - ANDY WARHOL, dianepernet.typepad.com, stagewear.biz, christopheruveniodesign.blogspot.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР